„Можем да съдим какво е сърцето на човек по отношението му към животните.“

                                                    – И. Кан

   Бездомните животни по света, според СЗО наброяват повече от 200 милиона. През 2018 год. само в София броят на бездомните кучета превишава 3500.Ежедневно те са подложени на глад, студ и тормоз.

Ние, от Brandmeup.bg обичаме животните и искаме да им помогнем.  Сега, това можеш да го направиш и ти, пазарувайки при нас. Благодарение на кампанията „Подай Лапа“, 5% от всяка поръчка ще бъде дарена на фондация с основна дейност насочена към защита на животните, без допълнителни разходи за вас.

     Други начини по които може да помогнеш:

  1. Сигнализирай.

-Ако сте свидел на насилие или организирани боеве с животни /домашни или бездомни/, веднага сигнализирайте на телефон 112.

Ако сте свидетел на нехуманно отношение, лоши условия на отглеждане или небрежност във ферми, приюти или развъдници за животни, може да подадете сигнал до Българска агенция по безопастност на храните /БАБХ/. Тя е контролен орган за спазването и прилагането на Закона за защита на животните.

При случаи с диви животни, включително и такива в зоопаркове, може да се обърнете към Регионална инспекция по околната среда и водите.

  1. Осинови не купувай!

“Adopt, Don’t shop!”- Тенденция, която набира все повече популярност из целият свят, а ние от Brandmeup.bg я подкрепяме с две ръце.

Има толкова много причини да си осиновите животно, отколкото да купувате от развъдници.Общинските приюти за безстопанствени животни са винаги пълни, а условията в тях са далеч от оптималните. Всеки път, когато някой осинови, се освобождава ново място. Така, осиновявайки куче или котка, не само спасявате живота на това животно, но и давате възможност на друго, да бъде спасено по същият начин.